OVM Boom vzw


Ga naar de inhoudsopgave

Wat doen we zoal ?

Onze vereniging > Wie zijn wij

Het is een feit dat de activiteiten de dynamiek van de vereniging uitmaken en de vrijzinnigen nauwer tot elkaar brengen. Die activiteiten kunnen uiteraard van zeer uiteenlopende aard zijn; sommigen worden enkel ingericht voor de leerlingen NCZ, andere uitsluitend voor volwassenen, nog andere richten zich tot het hele gezin.
Dat daarbij niet altijd uitsluitend de vrijzinnige problematiek aan bod komt, maar ook en waarom niet dat er aan ontspanning wordt gedacht, blijkt uit de verscheidene activiteiten die periodiek worden georganiseerd dankzij de volledige en belangeloze inzet van tientallen vrijwilligers.

Een speciaal initiatief, dat het lief en het leed van de vereniging mee zou bepalen werd genomen in 1965 : de jaarlijkse
skivakanties, met verplaatsing per autocar naar Oostenrijk. Honderden vrijzinnige jongeren kregen aldus de gelegenheid om een skiverlof mee te maken. De eerste OVM-skivakantie vond plaats van 23 december 1965 tot en met 4 januari 1966 met als verblijfplaatsen Radstadt, in het jeugdhome Tauernruh en Untertauern.
Deze activiteit werd georganiseerd tot de jaren negentig, maar omwille van de steeds mindere belangstelling noodgedwongen stopgezet.

Buiten het Vrijzinnig Jeugdfeest en later het Lentefeest, bestonden de eerste activiteiten vooral uit voordrachten en toneelvoorstellingen i.s.m. HV en naschoolse activiteiten voor de leerlingen NCZ, zoals regelmatige zwembeurten op zondagvoormiddag (o.a. te St-Niklaas), bezoeken aan het jeugdtheater te Antwerpen, film- en poppenkastvoorstellingen en schaatsen.

Daarnaast werden er in de loop van ons bestaan nog verschillende andere activiteiten georganiseerd, denken we maar aan excursies, de wandelrally voor 10 tot 15-jarigen, wintersportartikelenbeurs, speelgoedbeurs, poppentheater Mechelen, eindejaars koeken en cacaofestijn, carnavalbals, quizzen, filmvoorstellingen, jeugdatelier, toneelopvoeringen Tejater Piep, bezoek aan de Zoo Antwerpen of domein Planckendael, gespreksavonden en voordrachten, T-dansants voor "tusseninners", Dag van het Bos, zwemmen en schaatsen, kaartprijskampen, bezoek aan recreatieparken, bijwonen Sinterklaasfeest Kindervreugd Antwerpen, doe-theater, bezoek dierenkliniek, OVM-familiequiz …

De recentere activiteiten impliceren verder o.a.: jeugdquiznamiddag met pannenkoeken, teken- en kleurwedstrijd, film-, spelletjes- en knutselnamiddag, kidsfuif & playback, theater en speeltuinnamiddag, seizoenswandelingen, voorlichtingsvergadering FVJ…


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu